webmaster: INTEGRA SH

     В близост до хотела се намира един от символите на град Лясковец – Петропавловския манастир "Св.Св. Апостоли Петър и Павел", построен от цар Иван Асен II за сестра си.

     В Лясковец е единствения в България музей на градинарството. Районът е богат на архитектурни паметници, поради факта, че стари римски пътища са минавали през територията на община Лясковец. Само на 200 метра от хотела има следи от римско селище. На 100 метра до хотела е градският стадион, от където започва и еко пътеката по хълма, чиято крайна точка е манастира . От скалите около манастира желаещите силни усещания имат възможност да практикуват скокове с парашути и планери, тъй като оттам минава известното беломорско течение.

     За любителите на риболова, собственикът на хотела стопанисва язовир с площ от 400 декара, който се намира на 8 км от хотела и е до пътя Варна–София.

     На 4 км, в посока Арбанаси, любителите на ездата имат възможност да посетят конната база. На 5 км от хотела се намира архитектурния резерват с. Арбанаси със своите уникални манастири "Света Богородица" и "Свети Николай Чудотворец". На 8 км е Архитектурния музеен резерват Царевец и хълма Трапезица, както и Аудио-визуалния спектакъл "Звук и светлина".
     Също така на 13 км се намира и Никополис ад Иструм - автентичен римски град.

галерия хотел
галерия басейн
наблизо
видео